Scholing

De Academie Antroposofische Gezondheidszorg  AAG – ( www.academieag.nl ) verzorgt scholingen voor professionals in de gezondheidszorg op (post)academisch en (post)HBO-niveau.

 

Voor de beroepsgroep van de op antroposofie georiënteerde psychosociale hulpverleners is in samenwerking met de Beroepsvereniging Psychosociale Hulpverleners Antroposofie ( BPHA) de interdisciplinaire basismodule ontwikkeld.

 

Interdisciplinaire basismodule

De volgende interdisciplinaire basismodule begint in september 2018. Aanmelden via deze link.

Een fundament voor elke discipline

Deze basismodule is een krachtige kennismaking met de antroposofische visie op gezondheidszorg. Het doel van deze 20-daagse cursus is om je visie op gezondheid en ziekte te verbreden met antroposofische diagnostiek en behandelmogelijkheden. Dit geeft je direct een rijk palet om in je werk tot creatieve en geïndividualiseerde oplossingen te komen. Deze scholing wil bijdragen aan een aandachtige menswaardige zorg gericht op heel de mens.

Wat kun je verwachten?

De basismodule bied je een aantal ontwikkelingsmogelijkheden. Je waarneming wordt verder geschoold en je mogelijkheden tot hulpverlening uitgebreid. Het interdisciplinaire karakter van de module verdiept je menskundig inzicht en versterkt de competenties tot samenwerking.

Een ander aspect is het ontwikkelen van geschoolde zelfreflectie. Vragen als – hoe sta ik in mijn beroep; wat wil ik met mijn talenten; wat verwacht ik voor en van mijzelf? – komen interactief aan de orde. Er wordt ruimte gemaakt voor het vinden van eigen motieven en intenties.

Na de basismodule is je visie op gezondheid en ziekte  verbreed. Bij het bevorderen van gezondheid heb je nu handvatten om rekening te houden met ontwikkelingsaspecten van jezelf en je cliënten. Dat geeft je werk meer zingeving en diepgang.

Welke didactische vormen worden gehanteerd?

Didactische vormen die ingezet worden zijn: waarnemingsoefeningen, interactieve colleges menskunde, kunstzinnige activiteiten, biografisch werk, casuïstiekbesprekingen, zelfstudie, werkgroepen en intervisie. Deze verschillende werkvormen maken de cursus interessant en levendig. Je eigen ervaringen vormen de basis voor het leren en ontwikkelen van nieuwe inzichten en vaardigheden. De colleges worden gegeven door bevlogen docenten met een ruime ervaring in de gezondheidszorg

Modulecoördinatie
Hannie Bakker (fysiotherapeut, biografisch coach), Guus van der Bie (arts). en Thomas Kelling (huisarts)

Praktische informatie

Data & lestijden: Basismodule I:

  • 6 en 7 september 2018
  • 4 en 5 oktober 2018
  • 1 en 2 november 2018
  • 6 en 7 december 2018
  • 17 en 18 januari 2019
  • 31 januari en 1 februari 2019
  • 7 en 8 maart 2019
  • 4 en 5 april 2019
  • 9 en 10 mei 2019
  • 13 en 14 juni 2019

Lestijden: van 9.00 tot 17.30 uur

Bij meer dan 25 aanmeldingen start er een tweede basismodule in september 2018  met andere data.

Kosten: € 3.200  inclusief koffie, thee en lunch; vrij van btw.

Locatie: Kraaybeekerhof, Diederichslaan 25, Driebergen

 

Voor vragen en aanmelding, zie de site van AAG:   www.academieag.nl

 

 

BPHA – Beroepsvereniging Psychosociale Hulpverlening Antroposofie – bpha.nl